A Shuttle újabb Mini-PC barebonet mutatott be, ezúttal Z68-as chipkészlettel

Hirdetés

A Shuttle bő két hete mutatta be XH61-es apró barebone-ját, mely mindössze 3 literes térfogatával kívánta elcsábítani a felhasználókat, most azonban egy olyan újabb Mini-PC-vel jelentkezett, mely mérete még mindig messze az átlag toronyházak alatt marad, mégis sokkal erőteljesebb konfigurációnak adhat otthont.


[+]

A Shuttle XPC Barebone SZ68R5 is LGA1155 foglalatos, vagyis második generációs Sandy Bridge processzorokat fogad, viszont a TDP limitet 95 wattra emelték, így még combosabb központi egységekkel bővült a lehetőségek köre. Mint az nevéből is „kihallatszik”, az alaplap Intel Z68 chipkészletre épült, így például olyan prémiumszolgáltatás is igénybe vehető, mint a Smart Response Technology, mely egy aránylag kis kapacitású SSD-t hasznosít gyorsítótárként. A minél jobb helykihasználás végett erre érdemes a deszkán lévő mSATA foglalatot igénybe venni.


[+]

A 4 x DDR3 memóriasínbe összesen 32 GB RAM telepíthető, de ami még ennél is fontosabb, hogy a ház méretei (330 x 215 x 190 mm) lehetővé teszik két normál méretű bővítőkártya (1 x PCIe-x16 és 1 x PCIe-x4) rendszerbe illesztését is, így ha a processzorban szorgoskodó IGP nem elégíti ki a szükségleteket, akkor egy sokkal potensebb videokártyával megvadítható a konfiguráció. Ezen kívül egy mini PCIe foglalat fogadja az opcionális adaptereket (pl. Wi-Fi).


[+]

Csatlakozókban sincs hiány, az előlapi kivezetések között például a fülhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port látható, melyek közül az egyik a szokásosnál nagyobb áramerősséget (2 amper) biztosít, így itt az USB-ről táplálható mobil eszközeink hamarabb feltöltődnek. A hátlapi I/O panelen is minden szükséges megtalálható: DVI, HDMI, 4 x USB 2.0, 2 x USB 2.0 és egy USB/eSATA kombinált port, Gigabit Ethernet és analóg audio csatlakozó sorakoznak, de szerencsére picit feljebb egy optikai S/PDIF aljzat is megbújik. A táplálásról egy beépített, 500 wattos tápegység gondoskodik, mely kiérdemelte a 80 Plus tanúsítványt.


[+]

A Shuttle XPC Barebone SZ68R5 vételára 301 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés