Hirdetés

Shuttle XH61 LGA1155-ös Barebone 3 literes űrtartalommal

A kompakt konfigurációiról ismert Shuttle bemutatta legújabb barebone számítógépét, az XH61-t. A barebone lényege hogy majdnem teljes értékű számítógépet kapunk, a processzor, memória, optikai meghajtó és adattároló kiválasztása és beszerelése azonban a felhasználó feladata, így a gyártónak sem kell különböző variánsokkal bűvészkednie, és a vevő is csak azért fizet, amire szüksége van.


[+]

Az XH61 mérete mindössze 242 x 200 x 73 mm, ami bő 3 literes űrtartalomnak felel meg. Nem mondhatni, hogy ezekkel az értékekkel a legkisebb számítógépek közé férkőznének, de a belső azoknál jóval potensebb. Az alaplap LGA1155 tokozású Intel processzorokat fogad, vagyis második generációs, 32 nm-es Core i3, i5 és i7 közül válogathatunk, egészen 65 watt TDP-ig bezárólag. A hűtésről egy hőcsöves borda gondoskodik, ezt és a teljes belteret két oldalsó ventilátor szellőzteti. Memóriából a rendelkezésre álló két DDR3 bővítőrésbe összesen 16 GB (2 x 8 GB) pakolható, tehát a megfelelő komponenseket összeválogatva komoly számítási kapacitással ruházható fel a 7 centiméteres doboz. Ezen kívül bendőjébe 2,5” adattároló (HDD/SSD) és slim optikai meghajtó építhető.


[+]

A két szegmensben nyíló előlap mögött az esetleges optikai meghajtón kívül itt található 2 x USB 2.0 port, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet és a bekapcsoló gomb. A hátlapon 2 x PS/2, 4 x USB 2.0, Gigabit Ethernet, D-Sub és HDMI csatlakozó sorakozik. Eddig még rendben is van, de az audio részleg kiábrándítóan szegényes, hiába az integrált 7.1-es hangvezérlő, a hátlapon csupán három analóg, 3,5 mm-es jack csatlakozó látható, sehol egy digitális koax vagy optikai kimenet, komolyabb célokra a HDMI-ből kell kinyerni a jelfolyamot.


[+]

A Shuttle Barebone XH61 vételára 146 euró, opcionálisan állvány (PS01) és VESA konzol (PV02) is rendelhető hozzá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés