Hirdetés

Frissít fényszabályzó technológiáján a Sharp

A Sharp bejelentette, hogy elkészült az UV2A névre keresztelt fényszabályzó technológia, melynek az LCD panelek vehetik hasznát. Az új megoldás képes a folyadékkristályok precíz átrendezésére egy, a korábbinál egyszerűbb szerkezetű LCD panelen belül.

Hirdetés

Eddig a Sharp az ASV (Advanced Super View) technológiát alkalmazta, ami nagy felbontású képeket biztosít az LCD televíziók számára. Ezt úgy éri el, hogy pontosan irányítja a folyadékkristály-molekulák mozgását egy komplex panelszerkezeten keresztül. Ez a rendszer azonban a következő generációs tévék extrém magas felbontása miatt már nem életképes, vele -többek közt- a panelek energiaigénye sem tartható már kordában.

Az új, UV2A elnevezésű fényszabályzó technológia egy különleges anyagot alkalmaz, amely reagál az UV (ultraviola) sugárzásra. Az elgondolással az UV sugárzás irányának megfelelően igen pontosan képes vezérelni a két nanométeres folyadékkristály-molekulák elrendezését az LCD panelen belül. Az UV2A előnye, hogy a gyors válaszidő mellett különlegesen mély fekete árnyalatot képes megjeleníteni, meggátolva a háttérvilágítás fényének átszivárgását a panelen, valamint magas optikai hatékonysággal rendelkezik, amely segít a fogyasztás visszaszorításában.

A Sharp az UV2A technológiát a nagy felbontású, 4000x2000 képpontos képernyőkhöz, illetve a háromdimenziós televíziókhoz szánja. Az új LCD panelek gyártása hamarosan megkezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés