Seagate: frissített Cheetah hdd-k

A Seagate X15-ös vincsesztere igazán szerény névvel bír, ahhoz képest, hogy mit is tud valójában. A név inkább emlékeztet valami prototípusra, autóknál gyakran olvasni hasonlót..


Ez azonban messze nem prototípus, mert egy ideje már bárkinek hozzáférhető, már ha van hozzá elég "lelkesedés", tehát pénz. Mert a meghajtó nem egy olcsó mulatság, olyan 100e ft körül lehet az ára, és ennyiért mindössze 18GB-ot kapunk.. Nade milyen 18-at!.. Mert a 15000 fordulat/perc-es paraméter egészen nem sokkal ezelőttig egyedülálló volt, és ugyan mostanra már mind a Fujitsu, mind az IBM bír 15k-s egységgel, a Seagate tapasztalata továbbra is nagy előnyt jelent. Mert a CeBIT-en immár a 36GB-os X15-ös Cheetah-ákról szóltak a prezentációk.


A Seagete X15-ösökből eddig mintegy 600e db-ot értékesített, ami igen soknak számít, és a hdd-k roppant népszerűsége feltehetően ezután sem csökken (a Seagate teszi fel..) majd, amelyben már olyan dolgok kellenek, hogy szerepet játszanak, mint az Ultra320-SCSI csatoló, vagy a 2-Gbit-Fibre-Channel-Interface.

Az árral most sem fukarkodik majd a cég, ugyan az új egységekért cserébe nem kérnek el kétszer annyit, mint a 18GB-os sorozat tagjaiért, de még így is jelentős összeget kell majd leszurkolnia minden vásárlónak. A 750 USD szerintünk is szép kerek szám..

Azóta történt

Hirdetés