2012 februárjában brutális Samsung tablet érkezhet

A Samsung és az Apple között régóta zajló jogi harc és az értékesítés blokkolási játék csak nem akar véget érni. Ettől függetlenül mindkét óriás azon szorgoskodik, hogy létrehozzák a legjobb tabletet, amit csak lehet, és ha megoldható, ne nagyon hasonlítson a konkurencia egyik termékére sem (ami egy olyan eszköznél, ami lényegében egy érintő kijelzőből áll, nem is olyan egyszerű feladat, de ez már más kérdés). Egy állítólag megbízható forrás szerint 2012 első negyedévében, pontosabb február környékén a Samsung egy olyan tablettel kíván tarolni a Barcelonában tartandó Mobile World Congress keretein belül, aminek vélt specifikációja elég komoly adatokat tartalmaz.

A kép csak illusztráció...
A kép természetesen csak illusztráció, és köze sincs a valósághoz...

A kijelző mérete 11,6 hüvelykesre hízik, a készülék maga azonban alig lesz nagyobb a jelenleg is kapható Galaxy Tab 10.1-nél, mert sokkal vékonyabb lesz a kávája. A panel típusát homály fedi, de felbontása megdöbbentő, 2560x1600 pixel (16:10 képarány), kérdés, hogy ekkora felületen van-e egyáltalán értelme ilyen pixelsűrűségnek, mindenesetre kíváncsiak vagyunk rá, hogy mennyire lesz látványos a különbség például egy hasonló méretű HD vagy Full HD panelhez képest.

Teljesítményben sem lesz hiány, amire szükség is lesz, mert egy ilyen felbontású kijelzőt nem könnyű etetni. Szívében a Samsung saját fejlesztésű SoC rendszere, a két ARM Cortex-A15 magot tartalmazó Exynos 5250 munkálkodik majd, nem kevesebb mint 2 GHz-en. A trendeknek megfelelően természetesen az új, 4.0-ás Androiddal (Ice Cream Sandwich) a fedélzeten várják érkezését, ami elég nagyot fog szólni, ha a fenti állítások valóban igazak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés