Itthon is elrajtoltak a Samsung Series 2, 4, 5, 6, 7 notebookok

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a mai napon bemutatta legújabb notebookjait, melyek között nem csak az otthoni felhasználóknak szánt példányokat találhatunk, hanem üzleti konfigurációkat is.

Series 5: az első Samsung Ultrabookok

Az otthoni felhasználásra szánt hordozható masinák sorát a Series 5 Ultra elnevezésű Ultrabookok nyitják, melyek 13,3 és 14 hüvelykes változatban kerülnek a hazai piacra. Fontos megjegyezni, hogy egyelőre csak a 14 hüvelykes változat lesz elérhető, a 13,3"-es változat majd Ivy Bridge platformmal érkezik június elején.

Samsung Series 5 Ultra NP-530U4B
Samsung Series 5 Ultra NP-530U4B [+]

A 20,9 mm vastag és 1,84 kg-os, 14 hüvelykes változat ezzel szemben Sandy Bridge processzort kap, konkrétan az Intel Core i5-2467M modellt. Memóriából alapesetben 4 GB kerül a CPU mellé, de ez egészen 8 GB-ig bővíthető. Az adatok tárolásra 500 GB-os merevlemez és 16 GB-os SSD áll a felhasználók rendelkezésére, mely utóbbi Diskeeper ExpressCache alapú gyorsítótárként használható. Az 1366x768 képpont felbontású, matt felületű és maximum 300 cd/m² fényerejű kijelző meghajtása az Intel HD Graphics 3000 IGP, valamint a dedikált AMD Radeon HD 7550M dGPU feladata (a 13,3"-esben ez utóbbi nem lesz fellelhető). Az 5-ös sorozatú ultrabook bekapcsolás után 20 másodperc alatt üzemképes állapotba kerül, és alvó módból is csupán 2 másodpercig tart felébreszteni, tápellátásáról pedig egy 40 Wh-s lítiumpolimer akkumulátor gondoskodik, mely legfeljebb 6,5 órás üzemidő elérésére elegendő.


[+]

A 14"-es notebook egy normál méretű HDMI porttal, egy USB 3.0-s és két USB 2.0-s csatlakozóval, továbbá 4 az 1-ben memóriakártya-olvasóval, Gigabit Ethernet csatlakozóval és 1,3 megapixeles webkamerával is rendelkezik, a fentieken túl pedig DVD-írót is tartalmaz, mely utóbbi szintén nem lesz megtalálható a kisebb modellben. A Series 5 Ultra ajánlott bruttó végfelhasználói ára 289 900 Ft.


[+]

Series 7 Chronos

A Samsung 7-es sorozatú notebook-család két taggal, a 14"-es 700Z3A és a valamivel nagyobb, 15,6"-es 700Z5A modellekkel érkezik a haza piacra. Az eltérő méretek természetesen a készülékek tömegében is megnyilvánulnak, így a 14 hüvelykes 2,17 kg-ot, míg a 15,6 hüvelykes modell 2,32 kg-ot nyom a mérlegen. A két modellben közös a Samsung MaxScreen technológia, mely a minél vékonyabb és keskenyebb kávát helyezi előtérbe, így a ház mérete kisebb lehet, mint a hasonló kijelzőmérettel rendelkező notebookoké.


[+]

Ezen felül a matt kijelzőpanel felbontása is független a képátlótól, így mindkét típus képernyője HD+, konkrétabban 1600x900 pixel megjelenítésre képes. Az alumínium burkolat alatt Intel Core i5-2450M processzor, 6 GB memória és 1 TB-os merevlemez, plusz 8 GB ExpressCache Flash memória található – valamint egy slot-in rendszerű DVD-RW optikai meghajtó is a konfiguráció része. Fontos megemlíteni, hogy a grafikus megjelenítésért a 14"-es változatban AMD Radeon HD 6490M, a nagyobbikban pedig HD 6750M felel 1 GB GDDR 5 fedélzeti memória társaságában.


[+]

Természetesen, a kategóriától elvárható módon a billentyűzet háttérvilágítással is rendelkezik, valamint a hangzásért a SoundAlive hangrendszer felel. A tápellátást a 8 cellás lítiumpolimer akkumulátorra bízták, ami a 8 órás üzemidő elérését is lehetővé teszi. Ezen felül pedig talán már említeni sem kell, hogy a WiDi kompatibilis notebook rendelkezik IEEE 802.11a/b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 vezérlővel, Gigabit Ethernet csatlakozóval, továbbá 1,3 megapixeles webkamerával és 4 az 1-ben kártyaolvasóval is. A Series 7 notebookok már kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó 334 900 Ft-os kezdőáron.

Üzleti modellek: Series 2, 4, 6

A Samsung új üzleti készülékeinek fejlesztésekor a strapabírást, gyorsaságot, tartósságot, megbízhatóságot és a biztonságot helyezte előtérbe, így a készülékek túlélnek kisebb zuhanásokat, kiömlő folyadékot, de még akár tulajdonosuk súlyát is elbírják. A készülékek ellenállóképességét számos módon tesztelték a fejlesztés során. A Samsung DuraCase ProMG-vel felszerelt, magnéziumból készült Series 6 notebookok háza egy tonnás, a DuraCase Pro vázas Series 2 és 4 notebookok pedig fél tonnás megterhelést is elviselnek. Mindegyik modell tartós, masszív bevonatot és megerősített zsanérokat kapott, ráadásul a billentyűzetük is cseppálló, így nem okoz nekik problémát a véletlenül kiömlő kávé sem.

A Series 4 üzleti notebook teherbírás tesztje helyben, élőben
A Series 4 üzleti notebook teherbírásának tesztje helyben, élőben [+]

A 4-es és a 6-os sorozat rendelkezik ujjlenyomat olvasóval is az adatok fokozottabb védelme érdekében. Az új üzleti notebook sorozat bevezetése részét képezi a Samsung üzleti megoldások felé történő nyitásának, amelynek köszönhetően a cég teljes körű megoldást tud nyújtani üzleti partnereknek. A koreai gyártónak látszólag igen jó esélyei vannak a B2B szektorban, hiszen egy éve megegyeztek az IBM-mel, hogy a két vállalat bedobja a közösbe a már meglévő licenceit. Ennek hála a koreai gyártó üzleti gépeinek tanára a sikeres ThinkPad sorozat, amiből át is emeltek fejlesztéseket, például a billentyűzetet és TrackPointot.


Samsung Series 4 [+]

A 2-es sorozat 14 és 15 hüvelykes, a 4-es sorozat 12, 14 és 15 hüvelykes, a 6-os sorozat pedig 14 és 15 hüvelykes változatokban, második generációs Intel Core i5 és i3 processzorral, nagy teljesítményű NVIDIA vagy Intel HD videokártyával érkezik. A B2B modellek 300 cd/m² fényerejű, 1366x768 pixeles SuperBright kijelzővel rendelkeznek

Samsung Series 4
Samsung Series 4 [+]

Az üzleti notebookok áprilistól Magyarországon is kaphatók, áraik konfigurációtól függően változhatnak, de ezekről majd a megjelenéssel egyidőben kapunk konkrét információkat.

Azóta történt

Előzmények