Samsung Series 7 notebookok Ivy Bridge alapokon: újabb szivárgások

A Samsung folyamatosan bővíti notebookjainak sorát, és úgy tűnik, nem akar lemaradni az élbolytól, hanem velük együtt (de még inkább előttük) akarja meglovagolni a legújabb fejlesztésre épülő trendeket. Az Intel Ivy Bridge kapcsán is hasonlóképp gondolkodhatnak, a jelek szerint ugyanis már nem egy, hanem több kész konfigurációval várják, hogy eldördüljön a startpisztoly (mobil termékek esetében várhatóan június elején). Hivatalos bejelentés egyelőre nincs, de az amerikai J&R webshopban előrendelésben felbukkant egy új Ivy Bridge APU-ra épülő Samsung Series 7 notebook. Ez nem az első eset, hiszen korábban már történt hasonló, de akkor igyekeztek a kiszivárgott információkat gyorsan eltüntetni, most viszont nem ez a helyzet. Mindez azt támasztja alá, hogy a koreai gyártó komolyan készül az új hullám meglovagolására, csak ezt egyelőre nem sikerült valami jól titkolniuk.

A mostani konfiguráció viszont az NP700Z7C típusszámozással érkezik, aminek központi egysége a legújabb generációs négymagos, Hyper-Threadinggel ellátott Intel APU-k közül kerül ki, egészen pontosan az Intel Core i7-3615QM típus, melynek névleges frekvenciája várhatóan 2300 MHz lesz. Ez turbó módban a használt magok számától függően egészen 3300 MHz-ig is skálázódhat, ha belefér a 45 wattos fogyasztási keretbe.


(forrás: J&R) [+]

Visszatérve a most kiszivárgott Samsung notebookra, az említett processzor mellé várhatóan 8 GB memóriát pakolnak, tárolási célokra pedig 1 TB tárkapacitású merevlemezt szánnak. Ezt egészíti ki még egy 8 GB-os ExpressCache, a gyorsabb lemezműveletek érdekében. LED háttérvilágítású, 17,3"-es, vékony kávájú kijelzőjének felbontása hozza a minimum elvárható 1920x1080 képpontot, de ennek meghajtása a processzorba épített grafikus mag feladat lesz, a dedikált megoldás tehát az NP700G7C-ben lesz elérhető. A nem túl nagy felbontású képek alapján úgy tűnik, hogy most sem lesz hiány USB 3.0 csatlakozásból, többek között kapunk még kártyaolvasót, webkamerát, Gigabit Ethernet csatlakozást és az 550P notebooknál bemutatott JBL hangszórókat.


(forrás: J&R)

A nem túl vastag házban slot-in rendszerű DVD-RW ODD számára is sikerült helyet szorítani, ám azt egyelőre nem tudni, hogy opcionálisan ez Blu-ray meghajtóra is lecserélhető, avagy sem. A tápellátás a beépített nyolccellás lítiumpolimer akkumulátor feladata lesz, de, hogy egyetlen feltöltéssel mennyi ideig képes majd ellátni szuflával a titokzatos monstrumot, azt az információt egyelőre sűrű homály fedi.

Az árról talán még korai beszélni, de a J&R 1500 dolláros árat ad meg. Ezt kezeljük fenntartásokkal, hiszen a Samsung egyelőre egyik gép létezését sem kívánta megerősíteni.

Azóta történt

Előzmények