Saját ARMv8-as processzormagot is tervez a Samsung

Hirdetés

A Samsung a Dél-Koreában tartott Analyst Day 2013 rendezvényen leleplezte, hogy a 64 bites ARMv8 architektúrára való átállást két lépcsőben képzelik el. A vállalat először az ARM saját dizájnjaira épít, ezzel minimalizálva a fejlesztés kockázatát, illetve brit tervezőcég partnerei úgyis tudják, hogy a Cortex-A53 és Cortex-A57 milyen gyors lesz, vagyis átgondolt döntéseket hozhatnak.


[+]

A Samsung 64 bites Exynos rendszerchipje minden bizonnyal a következő év folyamán érkezik meg, amit hónapokkal később követhet a saját tervezésű ARMv8-as dizájnra épített 64 bites Exynos SoC. Ez lesz az érdekesebb opció, de sajnos túl sok információt nem közölt róla a vállalat, így csak azt tudni, hogy jön. Lesz azonban még egy fejlesztés, amivel a Samsung a memória-sávszélesség problémáját próbál úrrá lenni. A cég ezt Widcon1 néven emlegeti, és alapvetően a lapkára tokozott memóriát jelenti, ami nemcsak gyorsabb az LPDDR3 szabványú opciónál, de kevesebbet is fogyaszt. Ebből később lesz egy Widcon2 verzió is, ami már az LPDDR4 alternatívája lesz.


[+]

A Widcon egyébként a Wide Connection rövidítése, aminek a lényege egy széles buszt a lapka és a memória között. A Samsung célja, hogy a világon elsőként kínáljanak rendszerchipet a memóriával egymásra tokozva (TSV).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés