Ennyibe fog kerülni a Samsung idei csúcs 4K-s QLED tévéje

Akik látták élőben, alapvetően elismerően nyilatkoztak a Q90R sorozatról.

A Samsung a portói Samsung Forumon mutatta be 2019-es televíziós flottájának egy részét, köztük az új 4K-s QLED csúcsmodellt, a Q90R-t. Az eseményen mi sajnos nem vettünk részt, de a külföldi tudósítók nagy része kifejezetten dicsérte a készüléket. Kiemelték, hogy a korábbinál mélyebb a fekete, jobb a betekintési szög, nagyobb a fényerő, és ezáltal látványosabb a HDR tartalmak megjelenítésre.

Samsung Q90R
Samsung Q90R [+]

A Q90R-be is a Direct Full Array háttérvilágítási rendszer került, amelyben a fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezik el, és őket egyedileg vezérelhető csoportokra osztják. Ezúttal is egy külső dobozba száműzték az elektronika egy részét és a csatlakozókat, és ez az egység mindössze egy vékony kábellel csatlakozik a képernyőhöz. Nem hiányzik belőle a tavaly bemutatkozott Ambient mód, és ellátták egy speciális, direkt a játékokhoz szabott profillal is.


[+]

A Q90R három méretben (55, 65 és 75 hüvelyk) lesz elérhető, és a cég amerikai oldalára már fel is került a 65 colos változat hivatalos ára, ami 3500 dollár, azaz nagyjából 975 000 forint. Nyilván ez nem jelenti azt, hogy itthon is pontosan ennyibe fognak kerülni ezek a készülékek, de azért kiindulási pontnak ez is bőven megteszi, hiszen jól jelzi, hogy nagyjából mire számíthatunk majd.

Előzmények

Hirdetés