Samsung NP305: az egyik legolcsóbb 11,6”-es notebook az európai piacon

Néhány hete már felröppent a pletyka, hogy remek ár/érték arányú notebook debütálhat az európai piacra a Samsung jóvoltából, ami a mai napon úgy tűnik meg is valósult. A Samsung NP305 a 11,6”-es méretkategóriába érkezett, súlya pedig akkumulátorral együtt 1,21 kg, tehát a könnyen szállítható, de még használható mobil számítógépek piacát hivatott gyarapítani.


[+]

A kijelző LED-es háttérvilágítású, natív felbontása 1366x768 pixel. A rendszer lelke az extrákban nem szűkölködő AMD Fusion alapjaira épít, így a Brazos platform legerősebb, E-450-es APU-ja felel a számításokért. A lapka kétmagos processzorának órajele 1,65 GHz, a másodszintű gyorsítótár pedig magonként 512 kB. Az integrált grafikus mag szerepét a DirectX 11-es és az OpenGL 4.2-es API-val, valamint az OpenCL 1.1-es felülettel is kompatibilis Radeon HD 6320-as vezérlő tölti be, melynek 80 darab shader processzora 508 MHz-en üzemel, de ez turbó módban 600 MHz-re emelkedhet, ha a futtatott alkalmazás esetében a 18 wattos fogyasztási keret erre lehetőséget ad. A 4 GB-os rendszermemória a DDR3 szabványra épít, és 1333 MHz-es effektív órajelen üzemel. Az alapból beépített modul még egy 2 GB-ossal egészíthető ki, így a kapacitás 6 GB-ig növelhető.


[+]

Egyéb képességei meglehetősen átlagosak, a specifikációban olvasható 0,3 megapixeles kamera, D-Sub, HDMI, Gigabit Ethernet csatlakozó, valamint 3 darab USB 2.0-s port, a vezeték nélküli kommunikációról pedig IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 3.0 adapter gondoskodik. Sztereó hangszórója a SoundAlive technológia alkalmazása mellett összesen 3 watt leadására képes, míg a táplálását 6 cellás, 44Wh-s akkumulátor végzi. Az 500 GB-os HDD-vel felvértezett Samsung NP305 vételára 370 euró, ami tekintve az életképes teljesítményt, a sok szolgáltatást, valamint az elegáns szálcsiszolt alumínium felületeket, elfogadhatónak mondható.

Azóta történt

  • A Quanta nekiment az AMD-nek

    A tajvani notebookgyártó szerint az AMD hibás északi hidat szállított az Intel processzorra épülő notebookokba.

Előzmények

Hirdetés