Samsung notebook blog: nem maradunk Series 7 notebook nélkül!

Az IFA után, és az új Samsung notebook szériák hazai bejelentését követően elmorzsoltunk pár könnycseppet, amikor megtudtuk, hogy a 7-es széria nem fog Magyarországra érkezni. A penge illesztésű, vékony kávás, letisztult formavilágú alumínium házba bújtatott gép sokunk fantáziáját megmozgatta. A hazai képviselet szerencsére nem adta fel a küzdelmet az anyacéggel és sikerült elérniük, hogy jövő év elején mi is kaphassunk az újdonságból.

Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a teljes hetes család beszerezhető lesz idehaza, az All in One gépek, a slate PC és a 17,3"-es gamer notesz továbbra sem jön az országba (legalábbis egyelőre), kizárólag a 15,6"-es Chronos lesz kapható, az is csak egyféle változatban. A NP700Z5A-S02HU típusszámot viselő notebookba 2,5 GHz-es Intel Core i5-2450M processzor kerül 6 GB DDR3 memóriával és AMD Radeon HD6750M grafikus vezérlővel, melyhez 1 GB GDDR5 fedélzeti memória is társul. Az adattárolásra egy 5400 fordulaton pörgő 1 TB kapacitású HDD áll majd rendelkezésre, amit egy 8 GB-os ExpressCache (iSSD) egészít ki.


[+]

Ebből a gépből az optikai meghajtó sem maradt ki, egy slot-in rendszerű DVD-RW egység kerül a 362,1 x 238,5 x 23,9 mm-es méretekkel rendelkező alumínium házba. A 15,6"-es kijelző ellenére ezek a méretek kisebbek a kategória átlagánál, ugyanis a panel körüli káva roppant keskenyre sikeredett, ez pedig optikailag is rendkívül sokat dob a látványon. A kijelzővel kapcsolatban meg kell említeni, hogy a LED háttérvilágítású egység felbontása 1600x900 pixel lesz – valami ilyesmit vártunk volna a megújuló RF511-be is.

A hálózati kapcsolatok létrehozására IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, Gigabit Ethernet, valamint Bluetooth 3.0 szabványú eszközök szolgálnak. Ezen kívül a Chronos alaptartozéka a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, az 1,3 megapixeles webkamera, a 4 az 1-ben (SD, SDHC, MMC, SDXC) kártyaolvasó, valamint a dupla USB 3.0-s kivezetés. Megtalálhatók továbbá a már szokásosnak számító 2.0-s USB, HDMI és analóg képkimenetek is. A tápellátásért egy combos nyolccellás, 80 Wh teljesítményű Lítiumpolimer akkumulátor a felelős, míg az operációs rendszer a Windows 7 Home Premium 64 bites változata lesz. A teljes konfiguráció 2,32 kilogrammot nyom majd a mérlegen, így csak egy hajszálnyival nehezebb, mint a Series 3 300E jelű konfigurációi (2,3 kg), de jóval könnyebb az RF511-nél vagy éppen a szintén 3-as sorozatú 300V-nél (2,6 és 2,45 kg).

A száraz technikai paraméterek után pedig üdítő hír, hogy már nálunk van a Chronos egy működő mintapéldánya, tehát a következő bejegyzésben testközelből vizsgáljuk meg ezt a notebookot. Pici üröm az örömben, hogy a kapott konfiguráció nem teljesen egyezik a fentiekkel, ugyanis ez még nem a lokalizált változat. Stay tuned!

Azóta történt

Előzmények