Hirdetés

Késnek az Intel Ivy Bridge APU-k

Nemrég röppentek fel azok a pletykák miszerint az Ivy Bridge APU-k valamelyest késnek az eredetileg tervezett megjelenéshez képest. Az Intel hivatalosan nem jelentett be konkrét dátumot korábban, de az elemzők egyöntetűen áprilisi startot vártak. Hivatalos dátum nélkül persze nehéz késésről beszélni, de Sean Maloney tiszta vizet öntött a pohárba, és elismerte, hogy az Ivy Bridge termékek megjelenése valóban nem az eredeti terveknek megfelelően lesz levezényelve. Az Intel szóvivője elmondta, hogy a 22 nm-es gyártástechnológiára épülő termékek startja nem kivitelezhető áprilisban.

Az EE Times úgy tudja, hogy Sean Maloney a Financial Times számára adott interjúban júniusi debütálást jelölt meg. Ez még mindig benne van az Intel által előrevetített második negyedévben, noha az elemzők valamivel korábbi időpontra gondoltak. Jim McGregor, az In-Stat elemzője úgy tudja, hogy az egyutas szerverekbe, illetve munkaállomásokba szánt Ivy Bridge APU-k startja április 8-áról 29-ére tolódik, míg a mobil megoldások esetében a kétmagos Core i5 és i7 megjelenése május 13-áról június 3-ára kerül át. A Core i3 termékcsalád APU-i várhatóan június 24-én futnak be.

A késés okait az Intel nem kommentálta. David Kanter, a Real World Technologies technikai elemzője szerint a vállalat problémába ütközött a 22 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatban. A részletekről itt nincs több adat, de valószínű, hogy csak kisebb gyártási nehézségekről van szó, amelyek javítása a vártnál több időt vesz igénybe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés