2019. május 21., kedd

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Feltűnt pár hardver-adatbázisban a Ryzen 7 3700U

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Nagy a találgatás a médiában, hogy mi lehet ez, Zen 2 magok vannak-e benne, de valójában tudható, hogy mivel nézünk szembe.

Hirdetés

Új lapka került a média szeme elé az AMD portfóliójáról. Az APISAK néven ügyködő, úgymond szivárogtató ezúttal a Ryzen 7 3700U-t leplezte le, amelyből a Twitter fiókjára belinkelte a rendszerre vonatkozó UserBenchmark és SiSoftware oldalt. Azóta megy a találgatás, hogy mi ez, Zen 2 magok vannak-e benne, illetve úgy általánosságban mennyiben különbözik a Raven Ridge APU-tól.

Valójában annyira sok kérdéses elem nincs. Még a nyáron kitértünk rá, hogy az AMD következő generációs APU-ja a Picasso kódnevet viseli, és olyan sokban azért nem fog különbözni a Raven Ridge APU-tól, így marad négy darab továbbfejlesztett Zen mag, illetve a Vega IGP, amiben szintén marad a 640 darab shader részelem. A Picasso fő célja az energiamenedzsment javítása lesz, amiből természetesen teljesítményt is nyer, de eközben ez a lapka nem 7 nm-es node-on készül.

Alapvetően tehát egy áttervezett Raven Ridge APU-ról van szó, így nem kell Zen 2 magokat keresni benne, az IGP sem igazán új, persze az egyes részegységekben lehet változás, gondolva itt a jobb multimédiás képességekre, illetve a gyártók régóta igénylik az LPDDR4/LPDDR4X opcionális támogatását, amit minden bizonnyal bevezet a Picasso APU. Az FP5-ös BGA tokozás viszont marad, hiszen így a partnerek számára egyszerűbb az átállás az újabb modellre.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.