RipNAS hálózati adattároló SSD-kkel meghajtva

A RipNAS új hálózati adattárolóval rukkolt elő, melyet a tervezők Statement névre kereszteltek. A vállalat korábbi termékeihez hasonlóan az új modell is képes a CD-k automatikus rippelésére, melyek tartalma a művelet elvégzése után természetesen elérhető lesz a hálózatról.

A RipNAS Statement két változatban lesz elérhető, attól függően, hogy a sebesség vagy a tárhely a fontosabb szempont. Előbbi esetben a termék két darab 250 GB-os SSD meghajtóval érkezik, ha a méret a lényeg, akkor pedig akár két darab 1,5 TB-os merevlemez használatára is lehetőség van. A rendszerhez használt adattárolók természetesen RAID 0 és 1 módba köthetők, a zökkenőmentes hálózati kommunikációért pedig a Gigabit Ethernet felel.


[+]

A 10 x 43 x 38 cm-es termék 12 kg-os tömeggel rendelkezik, és a belsejében egy kétmagos Intel Atom 330 processzor dolgozik 2 GB rendszermemória társaságában. A RipNAS Statement négy darab USB interfészt is kínál, melyek a tárolókapacitás kiterjesztésekor vagy a biztonsági mentés során tehetnek jó szolgálatot. Az új adattároló még ebben a hónapban megjelenik, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nem közölt információt a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés