Külső SSD-k a Silicon Powertől

A külső, flashalapú tárolóeszközök egyre növekvő kapacitása egyrészről örvendetesnek mondható, de akad egy negatívumuk is, ez pedig a rajtuk található USB 2.0 interfész által szolgáltatott adatátviteli sebesség. E korlát kiküszöbölésének érdekében már több gyártó is készített eSATA csatlakozóval ellátott eszközöket, ma csatlakozott hozzájuk a Silicon Power is, aki külső Solid State meghajtóit látta el a nagyobb adatátvitelt biztosító illesztővel.

Az egyszerűen csak eSATA/USB SSD névre keresztelt terméken – nevéből adódóan – mindkét csatlakozó megtalálható, emiatt az adatlapján kétféle adatátviteli sebességet is feltüntettek. USB-n keresztül a maximális olvasási tempó 30 MB/s, az írási pedig 25 MB/s lehet, míg a gyorsabb eSATA olvasáskor 90, íráskor 42 MB adat mozgatását teszi lehetővé másodpercenként. A Silicon Power 8 GB-ostól 64 GB-os tárolókapacitásig készít változatokat az eszközökből, amelyek megbízható működéséért és élettartamáért a beépített ECC és wear leveling technológia felel.

Hazánkban jelenleg a legnagyobb tárkapacitású változat még nem kapható, a 32 GB-os modellért körülbelül 30 000 forintot kérnek. A gyártó mindegyik eSATA/USB SSD-re élettartam-garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés