Hirdetés

Reorganizáció a Gigabyte-nál

Hirdetés

Nem áll valami fényesen a Gigabyte szénája, tavaly mind az alaplapok, mind a videokártyák piacán visszaestek az eladások. A 2016-os eredmények az előbbi kategóriában 900 000 példánnyal maradtak el a 2015-ös évhez viszonyítva, és 2017 első negyedévében sem fordult a trend. Az egyetlen ok, ami miatt mégis sikerült pozitívba fordítani a mérleget, az az eladott termékek átlagos árának emelkedése. Egyelőre pedig úgy tűnik, hogy a csökkenés tovább folytatódik, 2017 első negyedévében például kifejezetten rosszul teljesítettek, az egy évvel korábbihoz képest 50,59%-kal csökkent az adózás után nyereség, az egy részvényre jutó eredmény pedig 0,43 dollár lett.


[+]

Bár a második negyedévben változott a trend, ennek hatása két olyan eseménynek volt köszönhető, amelyekre hosszabb távon nem lehet számítani: az alaplapok esetében az orosz Yandex egy nagyobb szervervásárlása, a VGA-knál pedig a kriptopénz-bányászat felfutása segítette az eladásokat.

Mindezek okán a tajvani cég augusztus elsejével komoly reorganizációba kezd, amelynek keretében összevonják az alaplapokért és a grafikus kártyákért felelős részlegeket, az új egység fejének pedig az eddig a Gaming termékekért felelős alelnököt, Eddie Lint teszik meg. Az új egység feladata természetesen az lesz, hogy hatékonyabban működjön, ami valószínűleg elbocsájtásokkal is együtt jár majd.

Hirdetés

Hirdetés