A Raptorfire Cronus bármilyen konzollal összepárosít egy tetszőleges kontrollert

A tegnap befejeződött E3 (Los Angeles) sok újdonsággal szolgált a látogatók részére, azonban a szoftverek bejelentés között felbukkant egy apró hardver, amely a konzolok közötti átjárhatóságot kívánja megkönnyíteni, legalábbis a kontrollerek szempontjából.

A Raptorfire Cronus egy pendrive-ra emlékeztető USB-s eszköz, amely például lehetővé teszi, hogy egy Xbox 360-on ne csak a saját dedikált játékvezérlőjét, hanem egy Sony PlayStation 3, vagy egy Nintendo Wii kontrollert is működésre tudjunk bírni az „idegen” környezetben. Sőt, használatával akár az is megoldható, hogy az Xbox 360 vagy a PlayStation 3 játékkonzolon a számítógépek világában bejáratott egér és billentyűzet kombinációval harcoljunk, ezzel főleg egy jól megszokott platform leváltását könnyítheti meg a Cronus, vagy esetleg azok számára lehet hasznos, akik különböző környezetben is ragaszkodnak egy konkrét beviteli eszközhöz.


[+]

Az Cronus felkonfigurálása egy Windows alapú számítógépen történik, ahol összesen 9 különböző profilt lehet elmenteni, ezeket aztán majd magán az eszközön lehet kiválasztani, az aktuális profilt egy fedélzeti hexadecimális kijelző mutatja. A szoftver elméletileg nem csak az egyes parancsok és hardveres kezelőszervek összepárosítására használható, hanem komoly modding potenciállal is rendelkezik annak érdekében, hogy az irányítás minél inkább személyre szabhatóbb legyen. Itt olyan lehetőségekre kell gondolni, mint mondjuk egy nyomógomb átbillentése folyamatos tüzelésre (rapid fire), és annak különböző variánsaira (3-as, 5-ös sorozatok lövése egyetlen gombnyomással).

Raptorfire Cronus megjelenéséről és vételáráról még nem közöltek hivatalos információt, de meg nem erősített források szerint 2-3 hónapon belül a boltok polcaira kerülhet 50-60 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés