Egyedi építésű kontroller Starcraft II-re specializálódva

Hirdetés

Egy egér-billentyűzet párossal szinte bármilyen számítógépes játék megfelelően irányítható, de az igazán elhivatott játékosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legjobb fegyverrel induljanak csatába. Mauricio Romano fanatikus Master League Starcraft II játékos is úgy érezte, hogy a maximális hatékonyság érdekében a klasszikus beviteli eszközökkel szemben valamilyen alternatív megoldás után néz. Azonban hamar rájött, hogy a kívánt eredmény elérése érdekében jobb, ha saját kezébe veszi az irányítást.


[+]

Az érdekes megjelenésű eszköz teljes mértékben egyedi felépítésű, és minden porcikája kifejezetten a Starcraft II igényeihez lett tervezve. Összesen 29 gomb és egy trackball szerű félgömb található rajta, mely utóbbi valójában egy méretes sapkával megtámogatott joystickot rejt, ami magában foglal két ctrl, egy shift és egy space gombot is. A számítógép szokásos USB billentyűzetnek ismeri fel, így csatlakoztatás után működtetése nem igényel semmilyen szoftveres varázslást.

A gondolatok először a Rhino modellező szoftver segítségével körvonalazódtak, de az egyedi ház legyártásához a terveket a Dassault System CATIA CAD programjában készítette el. A tervek alapján műanyagból sikerült legyártatnia a periféria vázát, amely csiszolás és festés után nyerte el végleges alakját. Természetesen némi élvilágítás és egy stílszerű matrica sem maradhatott ki a repertoárból, ezzel kielégítve minden gamer igényt. A spéci kontroller működését készítője az alant látható videóban prezentálja. A részletes munkanapló itt olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés