Rambus-Infineon: 0-1

A Rambus pereskedéseiről újabban nem sokat hallani, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lennének futó ügyek. Mert ilyen ügyek bőven vannak, ahol a Rambus fut a pénze után - temérdek alperes ellenében.

Temérdek, mert a Rambus szerint saját szabadalmait a memóriagyártók színe és java bitorolta és bitorolja jelenleg is, ez pedig nem tűr megértést, nyomatékul rendre bírósági megkeresésekkel csenget kétszer a postás akár a Hyundai, akár az Infineon főhadiszállásánál, hogy csak a lista két nevesebb szereplőjét említsük.

Azonban úgy fest, vannak még csodák, ugyanis -ha minden igaz- most először utasítanak el Rambus-os vádakat: a Virginiai bíróságon az Infineonnal szembeni kereset egyetlen pontja sem nyert igazolást, eképp a vádirat egy könnyed mozdulattal az iratmegsemmisítőben végezte, ha csak képletesen is.. Mindez ugyan két részletben történt, azaz elsőre csak a vádpontok többségét negligálta a bíróság, és csak második nekifutásra került a fennmaradó három tétel is a helyére, ez azonban mit sem von le az esemény nagyszerűségéből.

Ezzel ugyan csak 4db szabadalmat cibáltak ki a Rambus kezéből, azonban remélhetőleg ez csak a kezdet, legalábbis a RAM gyártók biztos így vélekednek.

Az Infinek persze lesz még egy turnus, bár a május 18-adikára várható Mannheim-i ítélet, akár a hazai pálya, de sokkal inkább az amerikai végzés okán már sima ügynek tűnik, bár a bírósági ítélet előtt dőreség lenne bármit is megelőlegezni.

Az RDRAM-okkal persze nincsen semmi gondunk, hiszen a dual channeles megoldások tényleg remekül teljesítenek, a Rambus, mint cég az, akivel nehezen azonosulunk..

Hirdetés