A virtuális valósághoz kínál újításokat a friss Radeon Software

A 17.4.1-es eszközillesztő a DisplayPort 1.4 HBR3-as interfész szoftveres alapjait is leteszi.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 17.4.1-es verziószámú meghajtócsomag a virtuális valósághoz kínál pár újítást. Többek között az Oculus aszinkron spacewarp technikája már nem csak a Radeon RX 470-es és 480-as hardvereken működik majd, hanem a Radeon R9 290, 390 és Fury családba tartozó modelleken is. Maradva a VR-nál, elmondható az is, hogy a SteamVR csomagjába tartozó aszinkron reprojekciójának támogatása is beépítésre került. Ez tulajdonképpen ugyanaz, mint az aszinkron spacewarp csak éppen más néven. Ennek a kezelése jelenleg a Radeon RX 470-es és 480-as VGA-kra vonatkozóan valósul meg a Microsoft Windows 10 operációs rendszerén, de valószínűleg később a Radeon R9 290, 390 és Fury család is sorra kerül, ahogy az Oculus technikájánál is.

A kijelzőkezelés szempontjából újítás, hogy a Radeon RX 470-es és 480-as VGA-kon már ténylegesen működik a DisplayPort 1.4 HBR3 támogatás, így nem csak a port van rajtuk, hanem ezeket használni is lehet többek között 8K-s 60 Hz-es dupla kábeles, illetve 8K-s 30 Hz-es szimpla kábeles képátvitelre.

A meghajtó pár hibát is korrigált, így keret nélküli ablak módban a FreeSync többet nem okozhat vibrálást, illetve a Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands esetében bizonyos konfigurációkon lényegesen jobban fog skálázódni a több GPU-s mód.

A 17.4.1-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.4.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés