Hirdetés

R.I.P. Pentium 4 1.6A

Hirdetés

Minden jónak eljön a vége, és egyetlen csoda sem tart 3 napnál tovább. Na meg a postás is csak egyszer csenget, de ez most nem passzol ide. Az Intel június 21-én befejezte az 1.6 GHz-es, Northwood magos dobozos Pentium 4 processzorok szállítását, így vége egy csodálatos karriernek.

Aki nem tudná miről van szó, annak elmondom, hogy az 1.6 GHz-es Northwood azért volt olyan nagyon sikeres, mert egy 2.2 GHz-es mag volt benne, így gyakran áldozat vagy extrém hűtés nélkül érhettünk el 2200-2500 MHz-es sebességet. Igazi tuningcsászár volt, erről a témának szentelt prohardver fórum is mesélhetne. Az 1.6 GHz-es Northwood jelentette az első igazán gazdaságos P4-et, elvégre az ára verhetetlen.

A dobozos verzió jelenleg 40 rugó körül mozog, míg a 2.2 GHz-es változat dobozos kiadása 70000 HUF körül van, így egyértelmű, hogy a lehető legjobb vétel Pentium 4 fronton. Azonban ennek vége, további utánpótlás nem fog érkezni. Félni nem kell, a dobozos verzió még hosszú ideig kapható lesz, a "zacskós" típus szállítása pedig még mindig folyik, de azért lassan minden bolt polcáról eltűnnek a tuning nagy mesterei, ugyanis az Intelnek nem érdeke tovább gyártani, hiszen mindenki inkább ezt veszi a drágább 2.2 GHz-es helyett.

Mit is lehetne mondani ilyenkor? Nos, talán még egy AMD fan is tesz virágot az emlékoszlop tövébe, melyet a hálás P4 tuningtársadalom állított a Northwood 1.6A tiszteletére.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés