PS3: nagyobb merevlemez, Platinum címek és videoletöltés

Hirdetés

Amint az várható volt, nem csökken a PlayStation 3 ára. A múlt heti E3 konferencián megtartott Sony sajtókonferencia ennek ellenére tartogatott meglepetéseket a nagyközönség számára. A japán elektronikai óriás bejelentette, hogy a 40 GB-os merevlemezzel szerelt konzolváltozatot 80 GB-osra cseréli. Ezzel párhuzamosan az is kiderült: a 40 GB-os, kifutó modellek ára hivatalosan nem csökken. Az eredetileg csupán Amerikára érvényes változások szerencsére hozzánk is eljutnak, ezt David Reeves, a Sony Computer Entertrainment Europe elnöke erősítette meg. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a jelenleg 399 eurós, 40 GB-os PS3 áráért augusztus 27-étől 80 GB-os merevlemezzel szerelt változatot kapunk.

A duplájára növelt tárkapacitás szükségszerű megoldásnak tűnik a gyártó másik fontos bejelentése tükrében. A Sony ugyanis – a Microsofthoz hasonlóan – videoletöltő szolgáltatást indít. A filmstúdiókkal (Fox, MGM, Warner, Lionsgate, Disney, Paramount stb.) folytatott sikeres tárgyalások, valamint a Sony Pictures közreműködésének köszönhetően hagyományos és nagy felbontású változatok is szerepelhetnek a kölcsönözhető, illetve megvásárolható filmek listáján. Ráadásként letöltés után ezek más, a PlayStation Networkön ugyanazon azonosítóval regisztrált készüléken, akár egy PSP konzolon is lejátszhatók. Ezt Jack Tretton, a Sony elnöke komoly előnyként említette a konkurensekkel szemben. A szolgáltatás 2009-ben indulhat el Európában.

És végül egy jó hír a játékokra éhezők számára: a gyártó az elődmodelleknél igen népszerű Platinum sorozatát kiterjeszti a harmadik PlayStationre is. Első körben a kedvező áron megvásárolható játékcímek között a Resistance: Fall of Man és MotorStorm mellett a Heavenly Sword, Uncharted: Drake’s Fortune, Virtua Tennis 3, Assassin’s Creed, illetve Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction is szerepel a listán. Ezek ára 29 euró lesz, és augusztus elsejétől csaphatunk le rájuk. További Platinum címek érkezése szeptember és november között várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés