Problémákba futhat a Samsung az SSD-piacon

A kényszerűen leállított austini üzemben készül számos termék vezérlője.

Február közepén számoltunk be arról, hogy az extrém időjárás arra kényszerítette az austini chipgyártókat, hogy lekapcsolják a termelést. Sajnos ezt azóta sem tudták újraindítani, és ilyen hosszan tartó kiesés bizonyosan problémát fog okozni a piacon.

A Samsung ennek nagy áldozata lesz, ugyanis a lekapcsolt gyárban termelik az SSD-ik többségéhez használt vezérlőket. Pontosabban csak termelték, ugyanis a leállás ideje alatt a vállalat csak a felhalmozott készlettel tud számolni, ami várhatóan nem tart ki a tavasz végéig. Utóbbi azért fontos dátum, mert a szóban forgó gyár a visszakapcsolás után nem fog azonnal tökéletesen operálni, várhatóan csak nyár közepére áll helyre a termelés, és a lekapcsolást követő első vezérlők is május végére készülhetnek el, annak ellenére is, hogy a gyárleállítás tervezetten történt meg.

A DigiTimes információi szerint a Samsung elsőként a nagy teljesítményű PC-s SSD-k piacán futhat problémába, ami már ebben a hónapban megtörténhet, és nem kizárt, hogy áprilisban az olcsóbb Samsung SSD-k esetében is hiány alakul ki, de még a szerverpiacra szánt modelleknél is elképzelhetők az ellátási nehézségek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés