CES 2015: lézertévével támad a Philips

Hirdetés

A LED háttérvilágítást helyettesítő, vagy azokkal kombinált lézeres technológiához egy időben nagy reményeket fűztek a gyártók, azonban a Mitsubishin kívül eddig egyetlen cég sem vetette be ezt az eljárást. A Philips azonban most megtörte a jeget, és kiállított egy ilyen modellt, a csúcskategóriás PFL9800-at.

Philips PFL8900
Philips PFL8900 [+]

A készülékben a piros színű lézert, és a színszűrőkkel kiegészített ciánkék LED-eket kombinálták. Ennek köszönhetően képes a Rec.2020 szabványú színtér 80 százalékának lefedésére, ami jelenleg kimagasló értéknek számít, és azt jelenti, hogy a megjeleníthető színskála nagyon gazdag, magyarul a kép szebb, mint egy átlagos LCD esetében.

Az UHD felbontású panel 120 hertzes képfrissítési rátát produkál, és bekapcsolható a 240 hz interpolációs technológia is. Az Android alapú okostévé rendszerrel megtámogatott eszköz támogatja a HEVC (H.265) formátumot, amely jóval hatékonyabb kódolást tesz lehetővé, mint az MPEG-4 AVC (H.264) szabvány, ezért kulcsszerepet játszhat a 4K tartalomszolgáltatásban. A 65 hüvelykes tv 3500 dolláros áron vásárolható meg májustól 58 hüvelykes, 3000 dollárba kerülő testvérével együtt

Update: Ezt a tévét nem lehet majd megvásárolni Magyarországon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés