Ezért nem lesz Philips lézertévé Magyarországon

Mi is nagy örömmel számoltunk be arról, hogy egy lézeres háttérvilágítási technológiát alkalmazó Philips tv bukkant fel a CES-en, azonban a vállalat hazai képviseletének kommunikációs ügynöksége felhívta a figyelmünket arra, hogy ez a modell sohasem fog eljutni Európába, és így Magyarországra sem.

Philips PFL8900
Philips PFL8900 [+]

Ennek az az oka, hogy a cikkben bemutatott tv készüléket és a technológiát a Funai fejlesztette ki, amely vállalat a Philips márkanév használatának licencével bír az Egyesült Államokban és Kanadában. Ám a Philips márkanév használatának jogával Dél-Amerikában, Európában, Oroszországban és a közép-keleten egy másik cég, a TP Vision rendelkezik, amelynek e mellett kizárólagos joga van az Ambilight technológia használatára is. A TP Vision egyébként annak a TPV-nek leányvállalata, amely a kínai piacon birtokolja a Philips márkanévvel kapcsolatos jogokat.

Magyarul Észak-Amerikában a Funai-féle Philips tévék kerülnek a boltokba, amelyek nem azonosak a világ más táján forgalmazott, TP Vision, illetve TPV-féle Philips tévékkel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés