Pentium M: generációváltás májusban

Az Intel – a vállalathoz közelálló források szerint – május 10-én mutatja be 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott Pentium M processzorát, a Dothant. Az új mobil chipek bevezetésével egy időben debütál a félvezetőgyártó megahertzeket háttérbe szorító modellszámozási rendszere is – írja a Reuters.

Amint arról korábban már hírt adtunk, a Dothan 90 nanométeres technológiával készül, és megnövelt, 2 MB méretű másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A májusi premier idején három modell mutatkozik be 2, 1,8 és 1,7 GHz-es órajelen, míg a Baniast leváltó lassabb változatok júniusban kerülnek piacra. A processzorokat – a rivális AMD évek óta alkalmazott módszeréhez hasonlóan – modellszámozással jelöli az Intel, így a 2 GHz-es lapka Pentium M 755, az 1,8 GHz-es Pentium M 745, míg az 1,7 GHz-es Pentium M 735 néven kerül forgalomba.

A Dothan bevezetését eredetileg februárra tervezte a chipgyártó, ám egy, a validáció során felfedezett komolyabb hiba miatt részben át kellett tervezni a lapkát – így a premier néhány hónapot csúszott.

Az új processzorok ára ezer darabos közvetlen megrendelés esetén 637, 423, illetve 294 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés