PCIe x1 csatolású videokártyát dob piacra a Matrox

Hirdetés

Noha gyakorlatilag az összes piacon lévő, PCI Express csatolást alkalmazó grafikus kártya a szabvány által maximálisan biztosított 16 vezetéken kommunikál, a kitűnő képminőségű videokártyáiról híres kanadai Matrox most egy olyan megoldással jelentkezett, amely a többnyire különböző I/O eszközöknek fenntartott PCIe x1 sínbe illeszkedik.

A Matrox Millenium G550 PCIe a gyártó szerint elsősorban olyan szerverekbe, illetve egyéb, fontos feladatot ellátó (ipari, egészségügyi felhasználású) számítógépekbe kerülhet, amelyek nem rendelkeznek a külső grafikus megoldásoknál általánosan alkalmazott PCIe x16 csatolóval, netán a gyorsabb csatolóba illeszkedő kártya mellett szükség lehet további vezérlőkre.

A PCI Express x1 csatolóval ellátott Millenium G550 a csatolási szabványt leszámítva minden lényeges paraméterét tekintve megegyezik a modell AGP-s, illetve PCI-os változatával, így többek között ezt a kártyát is felruházták a Matrox DualHead technológiájával, melynek segítségével a vezérlő egyszerre képes kiszolgálni két analóg vagy digitális csatolású megjelenítőt.

Az új Matrox kártya augusztusban kerülhet a boltok polcaira, 139 dolláros (azaz mintegy 28 500 forintos) fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés