Hirdetés

PCI Express AMD-alapú noteszgépekben

Az ATI bejelentette AMD processzorokat kiszolgáló Xpress 200 chipset-családjának noteszgépekbe szánt tagját. Az Xpress 200M jelzésű lapkakészlet valamennyi jelenleg piacon lévő mobil Athlon 64 és Sempron CPU-val használható, és a Turion 64 termékvonal később megjelenő tagjaival is együtt fog működni.

Hirdetés

Az Intel január közepén bejelentett új Centrino platformja (pontosabban az i915GM/PM chipsetek) révén első ízben jelent meg a PCI Express interfész könnyű notebookokban – ezt az ATI jóvoltából immár AMD processzorral szerelt gépekben sem kell nélkülözni.

Az Xpress 200M asztali példaképéhez hasonlóan egy Radeon X300 grafikus magot tartalmaz, amelyet itt az energiatakarékosság érdekében az órajel, sőt az igénybe vett PCIe-vezetékek számának csökkentésére képes PowerPlay 5.0 technológia egészít ki.

Az új chipset jelenleg a Sharp két kifejezetten multimédiás feladatokra szánt Mebius notebookjában található meg, ám hamarosan felbukkan – többek között – a HP, az Acer, a Gateway, az NEC, a Mitac, az MSI, a Quanta és a Wistron modelljeiben is.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés