Passzív hűtést kap az ASUS-tól az X570

A gyártó ProArt, TUF és ROG alaplapokat is ígér a csendesebb működést lehetővé tévő megoldással.

Az AMD X570 lapkakészlete elég sok hőt termelt, a gyártók ezért aktív hűtést szoktak rajta alkalmazni – más szóval apró, magas fordulatszámú, így nagy terhelésen elég zajos ventilátorokkal egészítik ki a bordázatot. A ritka kivételek egyike az ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero, mely mellé a cég Twitter fiókján megjelenő információk alapján hamarosan több másik is csatlakozhat, kihasználva a nemrég kiadott X570S "újdonság" alacsonyabb fogyasztását.

A négy darabból álló választék a tajvaniak szerint a harmadik negyedévben kerül majd piacra, és részben már elérhető lapok új verzióiból áll. Az egyetlen valódi újdonság a ProArt X570-Creator WiFi, mely az egyelőre csak két tagból (ezek B550-re és Z490-re épülnek) álló ProArt lapcsaládot bővítené egy AMD-s csúcsmodellel. Sok információ nincs az újdonságról, de várhatóan a többi ProArt alaplaphoz hasonlóan ez is megkapja az Intel Thunderbolt 4 vezérlőjét, így két TB4 portot is kínálhat majd a szokásos USB és egyéb kivezetések mellett.

A másik három alaplap sorrendben a TUF Gaming X570-PRO WIFI II, a ROG Crosshair VIII Extreme és a ROG Strix X570-E Gaming WIFI II lesznek. Hogy ezek a hűtést leszámítva miben különböznek majd a jelenleg is elérhető modellektől (TUF Gaming X570-PRO WIFI, ROG Crosshair VIII Extreme és ROG Strix X570-E Gaming), egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés