Gyors csatlakozókkal frissítette alaplapját a Gigabyte

A Gigabyte az év vége felé megjelenteti a P55 chipsettel felszerelt GA-P55-UD4 alaplap felújított változatát. A modell neve alig észrevehetően változik, csupán egy A betű kerül bele. A GA-P55A-UD4-en egyszerre lesznek 6 Gbps-os SATA és 3.0-s USB portok, kettő-kettő darab, ezeket Marvell, illetve NEC chipek vezérlik, továbbá hat 3 Gbps-os SATA és két eSATA csatlakozó is megtalálható majd rajta. Ezeken kívül kerül rá FireWire aljzat és Gigabit Ethernet port is, és természetesen a szokásos 7.1-es hangkimenet se marad el róla.

Az alaplap LGA1156 foglalattal rendelkezik, tehát Core i5 és i7 processzorokkal bővíthető. 12+2 fázisú tápáramköre van, míg az elődjének csak 8+2-es volt. Memóriafoglalatból négy, PCI Express x16 bővítőhelyből pedig két darab áll a rendelkezésünkre. A Gigabyte alaplap Dual BIOS-os, azaz két BIOS chip található rajta, így ha az egyik hibás beállítása vagy egy rosszul sikerült flashelés miatt nem indul a gép, használhatjuk a másikat. Tehát egyfajta biztonsági tartalék.

A GA-P55A-UD4 alaplap november-december környékén érkezik, és az elődjével együtt fogják forgalmazni, bár annál várhatóan egy kicsit drágábban. A pontos megjelenési időpontról, illetve árról egyelőre nincsenek információk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés