Az év leginnovatívabb Panasonic terméke: a hordozható rádió

A foszforeszkáló számlappal ellátott RF-2450 léte azt bizonyítja, hogy a japán megakonszern tényleg minden területre megpróbál odafigyelni.

A Panasonicra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint egy kifejezetten innovatív cégre, joggal egyébként, hiszen a vállalat televízió, audió, képalkotás és háztartási gép fronton is időről-időre komoly újításokkal jelentkezik. De ez még nem jelenti azt, hogy ne fordítanának figyelmet az egyszerűbb, kevésbé látványos termékcsaládokra. Ezt tökéletesen alátámasztja, hogy a vállalat most jelentette be, hogy novemberben piacra lép egy vadonatúj hordozható rádióval, ami nem lesz olcsó (14-16 000 forintnak megfelelő jen), de ezt a szigetországban már megszokhattuk.

Panasonic RF-2450
Panasonic RF-2450 [+]

Ebben a szegmensben azért már nehéz újat mutatni, szóval világmegváltó, forradalmi vívmányokra kár is számítani. A beépített 10 centiméteres hangszóró maximális névleges kimeneti teljesítménye 600 mW, tehát óriási diszkózásra a modell nem alkalmas. Megkapta az AFC (automatic frequency control) technológiára épülő Easy Tuning funkciót, amely képes a "legközelebbi" rádióállomást automatikusan megtalálni. Ez nyilván jelentősen megkönnyíti a keresgélést, és az idősek számára biztos nagyon hasznos. A nagyméretű gombokkal, tárcsákkal ellátott modell paneljén a feliratokat, számokat fluoreszkáló anyaggal is bevonták, hogy a sötétben jól látszódjanak. A használatához elég két darab AA típusú ceruzaelem, de ha valakinek úgy kényelmesebb, akkor a hálózati áramforráshoz is csatlakoztathatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés