Végre elkezdték árulni a Panasonic elit tévéjét Európában is

Boltokba került a kiemelkedő hangrendszerrel ellátott 4K HDR OLED modell, a Panasonic LZ 2000.

A Panasonic már korábban bejelentette, hogy idei csúcstévéje az LZ2000 típusjelzésű modell lesz, azonban egészen mostanáig kellett arra várni, hogy a termék Európában a boltokba kerüljön.

A készülék az LG Display által gyártott 4K felbontású, HDR támogatású, enyhén módosított, speciális hűtőrendszerrel megtámogatott OLED Ex panelre, és a saját fejlesztésű HCX AI Pro képfeldolgozó chipre épül. Amit láttunk belőle az IFA-n, az alapján a képminőség kegyetlenül jó, a kontraszt jobb nem is lehetne, a színek nagyon szépek, a HDR pedig nagyon látványos.


[+]

A termék különlegessége a Technics által fejlesztett hangrendszer, amely tartalmaz oldalra és felfelé pozicionált hangsugárzókat is. Emellett kapott egy speciális kalibrációs eljárást, amely képes a szoba egy kívánt zónájába koncentrálni a lehető legjobb hangzást. Ezt a funkciót kipróbáltuk mi is, és tényleg működik a dolog.

A tévé már Magyarországon is elérhető, igen magas áron: a 65 hüvelykes változat 1 475 000 forintba kerül, az 55 hüvelykes változatért pedig 1 220 000 forintot kérnek el. Ezzel jelenleg az egyik legdrágább 4K HDR megoldás.

Előzmények

Hirdetés