IFA 2012 blog: különleges Panasonic kijelzők

A háromdimenziós megjelenítés egy eddig még sosem látott módját mutatta be a Panasonic az idei IFA-n. A Multi-view 3D System lényege, hogy a felhasználó tetszőlegesen forgathat a 3D kijelzőn egy meghatározott objektumot. A rendszer lelke az aktív shutteres megjelenítő mellett egy érintésérzékeny vezérlőpanel, amin a néző a kezének mozgatásával irányíthatja, hogy a képernyőn hogyan jelenjen meg az adott tárgy. Itt a baloldali képen Mackó úr szemből látható, ám a másikon már kicsit elfordult balra, annak hatására, hogy az eszközön végighúzta ujjait a kezelőszemélyzet szerepét betöltő látogató.

Arról egyelőre nincs információ, hogy egy ilyen rendszer pontosan mennyibe is kerül, és mikorra várható az elterjedése. Az egyelőre nehezen elképzelhető, hogy egy átlagos otthonban, ez hogyan találhatná meg helyét, de oktatási intézményekben, múzeumokban, kiállításokon, bemutatótermekben, illetve üzleti prezentációkon beválhat.

4K felbontású 20 hüvelykes Panasonic kijelzők
4K felbontású 20 hüvelykes Panasonic kijelzők

Ha a méretháború kerül szóba a tévéknél, akkor az ember automatikusan a gigászi méretű kijelzőkre asszociál. Viszont a Panasonic most a másik irányba mozdult el, hiszen az IFA-n bemutatták a világ jelenlegi legkisebb, 4K felontású kijelzőjét. A húsz hüvelykes képátlóval bíró termék maximális felbontása így tehát 3820x2160 képpont. Ez pedig a valóságban azt jelenti, hogy már négy centiméterről nézve sem lehetett észrevenni a pixeleket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés