P4X266: VIA-Soltek szövetség

A hét hardvere most ugye egy ECS lap, ez azonban a P4-re áhítozókat nyilván nem hatja meg, nekik talán még mindig az AZZA 30e-es P4X266-os lapja a favorit. A két lap persze más-más pályán indul, összehasonlítani őket tehát nem nagyon érdemes..

Jó hír azonban, hogy annak ellenére, hogy a VIA P4X266 még mindig (ki tudja meddig..) nem legális holmi, illetve hamarosan már a chipset "A"-s végű nagytestvére is megjelenik, a chipkészletet hordozó lapok tábora egyre bővül. A Soltek lapjáról már volt szó korábban, most azonban újfent elővennénk, mégpedig azért, mert úgy fest, a Soltek minden eddiginél nagyobb elismerésben részesült, hiszen tegnap óta a VIA hivatalos OEM partnere, ami csupán annyit jelenti, hogy minden olyan P4X266-os lap, amely eztán a VIA égisze alatt megjelenik (VIA P4X266 P22-R/P22-S), a megjelenést megelőzően Soltek-gyártósorokon zötykölődött végig.

Minderre azután kerül sor, hogy a VIA bejelentette, lapgyártóként is megmérné magát, ha már egyes chipset-jeit csupán kevesek merik felvállalni. A P4X266-ot az ECS pl. fel merte, ahogyan az AZZA sem rettent meg az Intel fenyegetődzésétől, ám a chipset-ből temérdek darab készült, amelyek mindeddig még nem kerültek lapra..

A Soltek gyártotta VIA lapok elvileg tegnaptól már elérhetők, persze alapvetően a disztribútoroknál, ami annyit tesz, hogy az itthoni megjelenés is elkerülhetetlen.. :)

Azóta történt

Hirdetés