Hirdetés

Összement a Fractal Design minimalista háza

A Fractal Design számos díjat zsebelt be a minimalista stílust alkalmazó Define R3 házcsalád kapcsán, ami lényegében a Define R2 továbbfejlesztett verziója. A vállalat most ismét ezt a vonalat vette elő, ám a fejlesztés ezúttal a miniatürizálás mentén zajlott. A Define Mini 9,5 kg-ot nyom és Mini-ITX vagy microATX méretű alaplapot képes fogadni. Az előlapi fülkékbe két darab 5,25 hüvelykes meghajtó helyezhető, míg a 3,5 colos adattárolókat hat darab rejtett rekesz várja, továbbá a gyártó egy átalakítót is mellékel, melynek segítségével az egyik nagyobb fiók mérete 3,5”-esre csökkenthető. Érdemes megjegyezni, hogy a belső rekeszek két részletben vannak beszerelve, így teljesen eltávolíthatók, ami helyet ad egy hosszabb grafikus kártya elhelyezésére is.

A 210 mm szélességű, 490 mm mélységű és meglehetősen alacsony, 395 mm magasságú ház házban a szellőzést két darab 12 cm-es ventilátor biztosítja, melyek elől és hátul kaptak helyet, a motorjuk pedig percenként 1200 fordulatot teljesít. A termékbe a felhasználó még további négy légkavarót helyezhet, így garantáltan kezelhetők a legmelegebb helyzetek is. A processzorhűtő könnyebb felszerelése érdekében a tervezők biztosították a megfelelő kivágást az alaplap mögött, tovább a vízhűtést alkalmazó felhasználók használhatják a csövek elvezetésére az alul található nyílásokat. Az I/O panel a torony tetején helyezkedik el, és a hangkimenet, illetve a mikrofonbemenet mellett két darab 2.0-s és egy 3.0-s USB csatlakozóval szolgál.

A fekete színben megjelenő Fractal Design Define Mini a következő év elején kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés