Hirdetés

A hatodik elem és a két kísérője

Az év elején megszokott, hogy beindul a házak piaca, így nem meglepő, hogy a gyártók hetente jelentkeznek pár frissítéssel. Az Aerocool a Sixth Element jelzésű tornyot mutatta be, mely főleg a játékosokat célozza meg. Az igényes külsővel megáldott termék ATX-es és microATX-es alaplapokat fogad, továbbá négy darab 5,25 illetve hat 3,5 colos rekeszt kínál. A kisebb fiókok két részre vannak bontva, és a felső keret igény esetén eltávolítható.

Aerocool Sixth Element
Aerocool Sixth Element

A 510 mm magas, 197 mm széles és 530 mm mély házban a meleg levegőt a felül elhelyezkedő 14 cm-es ventilátor távolítja el, míg a hűvös légáramlatok gyorsabb beáramlásáról az előlap mögött található szintén 14 cm-es légkavaró gondoskodik. A jobb hőelvezetés érdekében a felhasználó hátulra és az oldallapra további három ventilátort szerelhet. A terméken az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két darab USB 2.0 és egy eSATA csatlakozóval rendelkezik. A tervezők gondoltak a processzorhűtő gyors cseréjének lehetőségére, így biztosították az alaplap mögötti kivágást, továbbá a kábeleket és a vízhűtő csöveit is el lehet vezetni a megfelelő kivágások segítségével.

Aerocool Sixth Element
Aerocool Sixth Element

Az Aerocool Sixth Element házak három verzióban kaphatóak majd. A teljesen feketére festett modell kék LED-es ventilátorokat használ, a szintén fekete, de piros belsőt magáénak tudó verzió légkavarói már vörösen világítanak, míg a fehér színű változat a LED-ek szempontjából is fehér lesz. A termékek 80 eurós árcédulával kerülnek a boltok polcaira.

Hirdetés

Az Antec a korábban már bemutatott Six Hundred modell V2-es verziójával jelentkezett. Az újdonság nem sokban különbözik az elődjétől. Alapvetően a színezése más, továbbá a vállalat egy 2,5 hüvelykes tárolónak is kialakított egy rekeszt, így most már nem kell átalakítót használni egy SSD beszereléséhez.

Antec Six Hundred V2
Antec Six Hundred V2

Természetesen a régebbi modell forgalmazása megszűnik, de az új Six Hundred V2 a felszereltséghez képest kedvező 110 dolláros árcédulát kap. Az Antec a termék szállítását februárban kezdi meg.

Végül a Fractal Design Arc nevű házának Mini változatával érdemes megismerkedni. A fekete termék külsőre a testvérét másolja, de a mérete csak 210 x 395 x 486 mm-es. Ebből következik, hogy ATX alaplapot már nem képes fogadni, de a microATX-es megoldások beférnek. A meghajtókat két darab 5,25 és hat 3,5 colos rekesz fogadja, melyek közül az utóbbi fiókok rejtve vannak.

Fractal Design Arc Mini
Fractal Design Arc Mini

A 9 kg-os házba nem szerelt ventilátort a gyártó, de ez nem jelenti azt, hogy a felhasználó nem pótolhatja ezt a hiányosságot. Összesen hét légkavaró helyezhető a termékbe: kettő az előlap mögé és kettő felülre, illetve egy-egy zajforrás hátulra, az oldallapra és középre. Az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül két darab USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozóval rendelkezik. A gyártó a processzorhűtő egyszerűbb szereléséhez, valamint a kábelek ízléses elhelyezéséhez biztosította a megfelelő kivágásokat, valamint a vízhűtő csövei is utat találnak majd az erre kialakított nyílásokon keresztül.

A Fractal Design Arc Mini forgalmazása februárban kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés