Az OCZ bemutatta az ARM processzoros Indilinx Everest SSD vezérlőt

Az OCZ még márciusban vásárolta meg az SSD vezérlők gyártásában jártas Indilinx-et, mely házasság elsőszülött gyermekét most mutatták be. Ez az Indilinx Everest vezérlő, melyben két ARM processzormag dolgozik, támogatja az akár 1x nm-es SLC és MLC (köztük a TLC, azaz három bit/cella) NAND flash memóriachipeket maximum 8 darab ONFI 2.0/Toggle 1.0 csatornán. Gyorsítótára maximum 512 MB DDR3 memória lehet, míg a tárkapacitás elérheti az 1 TB-ot, illetve kompatibilis a SATA 6, 3 és 1,5 Gbps csatolófelülettel.

Az OCZ chipje támogatja a TRIM funkciót, az NCQ-t és a GC-t (Garbage Collection), ezen felül áramkimaradásból adódó adatvesztés ellen is védelmet nyújt, de az ECC hibajavítás sem hiányzik belőle. A gyártó által kiadott közlemény szerint különféle algoritmusok optimalizálásával a vezérlő képes jelentősen csökkenteni a bootidőt. Ennek működéséről pontosabb információval nem szolgáltak, ahogyan arra sem tértek ki részletesen, hogy miként gyorsítják a tömörített (pontosabban tovább már nem tömöríthető) adatok átvitelét, mert az új vezérlő állítólag ebben is jó lesz.

Sok részlet még homályos, az átviteli sebességnél is csak a szekvenciális olvasási teljesítményről tettek említést (500 MB/s), így az IOPS értékeket nem hozták nyilvánosságra – egyes források úgy vélik, hogy ezen a téren az Everest el fog maradni a jelenlegi 80 000-85  000 IOPS csúcsértéktől. Az Indilinx Everestet egyelőre csak az OEM partnerek kapták meg további vizsgálatokra, így arról nincs hír, hogy mikor láthatunk kész SSD-t erre a vezérlőre építve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés