Új módon csatlakozhat a PC-khez az Oculus Quest 2

A VR Air Bridge is Wi-Fi 6-ra épül, csak alternatív megközelítéssel.

Még a 2020-as esztendő őszén mutatkozott be az Oculus Quest 2, amely elég nagy sikereket ér el, ráadásul a szerkezet már vezeték nélkül is összeköthető egy PC-vel. Utóbbit biztosítja az Oculus Air Link szolgáltatás, amely igényel egy kellően gyors, 5 GHz-es tartományon működő IEEE 802.11ac-s vagy 802.11ax-es Wi-Fi routert. Ez nyilván nem beszerezhetetlen, de talán meglehetne ezt egyszerűbben is oldani, és a kaitlyn~ nevű Twitter felhasználó talált utalást arra, hogy készül is egy ilyen fejlesztés.

A meghajtóba írt kód alapján egy VR Air Bridge nevű hardverről van szó, ami állítólag a D-Link DWA-X1850 AX1800 Wi-Fi 6 adapterre épül. Tehát már egy meglévő hardvert használhat a készülő fejlesztés, csak valószínűleg az eszközillesztőt az Oculus Quest 2-re gyúrják ki.

Az állítólag D-Link DWA-F18 VR Air Bridge nevű megoldással dedikált Wi-Fi 6 kapcsolat lenne biztosítható az adott PC és az Oculus Quest 2 között, és ehhez csak egy USB 3.0-s porttal kellene fizetni, ami tipikusan van a mai rendszereken.

Arról sajnos nincs adat, hogy a fentiekből mikor lehet valóság, technikai értelemben, főleg a meglévő hardver miatt biztos nem beszélhetünk nagy fejlesztésről, tehát akármikor bemutatkozhat az Oculus Quest 2 és a PC-k alternatív vezeték nélküli összeköttetése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés