Hirdetés

Nyomtatókat is kiszolgáló fájlszerverek az Iomega-tól

Új, kisebb irodákban, valamint akár otthoni környezetben is használható fájlszervercsaládot mutatott be a napokban az Iomega Corporation. A StorCenter Pro NAS 150d Server két kiépítésben érkezik, a kisebb modell maximum 1, a nagyobb 2 terabájtnyi adatot tárol.

Mindkét típusba négy-négy Serial ATA II merevlemez kerül (az 1 TB-os modellbe értelemszerűen négy 250 GB-os változat, a nagyobbik testvérbe négy 500 GB-os példány), ezek egyenként akár működés közben is kicserélhetők. A HDD-ket igény szerint RAID 0, RAID 1 és RAID 5 tömbökbe lehet rendezni, ezzel biztosítva az adatok gyorsabb elérését vagy biztonságosabb tárolását. A fájlszerver különleges tulajdonsága, hogy egyben nyomtatókiszolgálóként is üzemel; az egységhez maximum négy printer csatlakoztatható.

Az Iomega StorCenter Pro NAS 150d Server fájlszerverek Gigabit Ethernet porton vagy USB kapun keresztül kommunikálhatnak a hálózatba kötött, illetve direkt módon csatlakoztatott számítógépekkel. A rendszer szinte az összes Windows, Macintosh illetve Linux/UNIX platformhoz tartozó klienssel szót ért. Az adatok mentését az EMC Retrospect Express alkalmazása segíti, melyet maximum öt kliensgépre telepíthetnek a vásárlók.

A fájlszerver 1 terabájtos változata 799, a 2 TB-os típus 1299 dolláros javasolt fogyasztói áron kerül forgalomba a tengerentúlon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés