NVIDIA Ion: a Point of View is támogatja a platformot

Hirdetés

A Point of View sem habozott túl sokat az NVIDIA Ion platformjára épülő alaplapjainak bejelentésével, így a vállalat az Acer, a Zotac és az ASRock mellett a negyedik gyártó, amelyik kiugrási lehetőséget lát a zöldek új fejlesztésében. A Mini-ITX méretű alaplapok az MCP7A-ION jelzésű vezérlőlapkát tartalmazzák, melybe egy GeForce 9400M típusú grafikus processzort integráltak, ami hardveresen is képes gyorsítani a nagy felbontású videók lejátszását. A chip grafikus magja 450 MHz-es órajelen üzemel, a 16 darab stream processzor pedig 1100 MHz-en dolgozik.

Az új termékek Intel Atom 230 vagy 330 processzorral kerülnek forgalomba. Előbbi egy, utóbbi pedig két darab Diamondville kódnevű lapkát használ, mely mindkét modell esetében 1,6 GHz-es órajelen üzemel. A DDR2 szabványú rendszermemóriáról egy vagy két SO-DIMM modul gondoskodik, a PCI Express x16 foglalatba pedig akár egy izmosabb grafikus kártya is helyezhető.

A hangzásvilágért egy hatcsatornás Realtek ALC662 típusú audiokodek felel, mely rendelkezik SPDIF kimenettel is. Az adattárolókat, illetve az optikai meghajtókat 4 darab SATA interfész fogadja, míg a kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet port teremti meg. Az egyéb eszközöket hat darab USB 2.0 csatlakozó várja, az energiaellátáshoz pedig ATX tápegység szükséges.

Az új Point of View fejlesztések várhatóan ebben a hónapban kerülnek az üzletek polcaira, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem szolgált információval a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés