nVidia a Kyro II-ről

Ugyan nem mai hír, de mivel eddig nem említettük, most pótoljuk. Egy - a nagy cégek által bevett - elég undorító dologról van szó. A napokban kiszivárgott (talán nem véletlenül?) egy nVidiás "belső használatra kiadott" dokumentum, amely arra tanította a lelkes olvasókat, hogy miért rossz a Kyro II-es kártya/chip. Semmi másra, erre viszont nagyon.

Nem döntünk itt el semmit, egy ilyen dolgon nincs is mit eldönteni. Az azonban biztos, hogy ha egy cég nem a saját termékét dicséri, hanem egy konkurens terméket tapos, akkor abban túl sok konstruktivizmus nincsen. Egyszerűen rosszindulatú, és a nyilvánvaló piaci fölényét használja fel a konkurencia eltaposására. Láttunk már erre példát a Microsoft-nál is, de valószínűleg rengeteg más cégnél is láthattunk volna, ha kikerülnek ezek a dokumentumok. Többnyire nem kerülnek ki. Most mégis. Éljen a fogyasztói társadalom!

A felhozott "vádak"? Egy régi technológia turbósított verziója, nem GPU, nem tökéletesek a driver-ek, nem kifejezetten DirectX 8-hoz készült chip, stb. Rengeteg ponton vitába lehet szállni ezekkel az érvekkel pro és kontra (inkább kontra :)). Ezt megtehetitek a fórumunkban (ahol jövő hét vasárnapján újabb rituálé keretei között ezúttal egy GeForce3 chip-et áldozunk az isteneknek), kíváncsiak vagyunk minden véleményre.

A "prezentáció" képeit és némi kommentárt a SavageNews-on találtok.

Hirdetés