Normál és micro USB csatlakozó is került a Sony új, kis méretű pendrive-jaira

Az USB-s flash meghajtók, azaz a pendrive-ok valószínűleg nem tartoznak az IT legizgalmasabb termékei közé, de szinte minden felhasználó kapcsolatba kerül velük nap mint nap, legyen az asztali PC, notebook vagy tablet, esetleg okostelefon tulajdonos. Utóbbi két területen azonban a vékony kialakításból adódó micro USB csatlakozó miatt a pendrive-ok hódítása nem mondható egyértelműnek, így ott inkább a memóriakártyák dominálnak. Igaz, bármelyiket is választjuk adatmozgatás céljából, mindkettő körülményes lehet, hiszen a normál méretű pendrive mobil eszközhöz csatlakoztatása néhány kivételtől eltekintve OTG átalakítót igényel, a microSD kártyákhoz pedig sokszor normál SD átalakítóra és kártyaolvasóra is szükség van (ha utóbbi nem lenne beépítve), amennyiben az adatok célállomása egy PC vagy normál méretű USB porttal rendelkező eszköz (ami lehet akár egy okostévé is).

A Sony legújabb termékével a fent említett kényelmetlen procedúrát kívánja megszüntetni úgy, hogy egyik végére normál USB, a másik végére pedig micro USB csatlakozót szerelt. Világújdonságról nem beszélhetünk, hiszen dupla csatlakozóval rendelkező USB kulcs már van a piacon, de a Sonynak ezt sikerült meglehetősen kis méretűre (18,9 x 9 x 31,4 mm) összepréselnie, és tömege is csupán 6 gramm, így használata klasszisokkal kényelmesebb, mint a már piacon lévő, tabletekből, telefonokból kilógó több centiméteres tárolók.


[+]

A 8, 16 és 32 GB-os tárkapacitással és USB 2.0-s csatolófelülettel rendelkező apróságokat fém házba rejtették, a koszolódásra érzékenyebb microUSB-s csatlakozót pedig szintén fémből készült sapkával védik, mely háromféle (fehér, fekete, kék) színben is választható, ráadásként a működésről tájékoztató LED-et sem spórolták le. A Sony a kis méretű, dupla csatlakozóval készülő tárolókat az említett kapacitások növekvő sorrendjében 20 (8 GB), 30 (16 GB) és 63 (32 GB) dolláros áron dobja piacra a következő hónapban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés