Hirdetés

2019. május 24., péntek

Útvonal

Hírek » Processzor rovat

Nő a Zen 2 IPC-je, na de mennyivel?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Sőt, jobb kérdés a hogyan, hiszen az átlagos értéket a SIMD motorok szélességének duplázása megdobja.

Hirdetés

Nemrég elkezdett terjedni a médiában az a szenzációként tálalt információ, hogy 29%-kal nő a nemrég bemutatott Zen 2 IPC-je a Zen kódnevű maghoz viszonyítva. Az egész a hivatalos dokumentumból ered, amelyben az AMD a DKERN + RSA nevű, integer és lebegőpontos feldolgozást is tartalmazó tesztcsomagon belül 4,53-as IPC-t mért a Zen 2-nek és 3,5-ös IPC-t az eredeti Zen fejlesztésnek.

A fenti két értékből számolt növekedés valóban 29%, ez szimplán matematika, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy maga a teszt kombinált, vagyis gyakorlatilag számos különböző feladat alapján ad egy átlagos értéket. Mivel a Zen 2 esetében tudni lehet, hogy a SIMD motorok szélessége megduplázódik, így a legtöbb nyereség innen származhat, míg az integer feldolgozás során kevesebb előnyre lehet számítani.

Mindezektől függetlenül a fenti megállapítás igaz, csak eléggé feladatfüggő lesz a változás, amikor is nem túl szerencsés az efféle átlagolt méréseknek nagy jelentőséget tulajdonítani. Több adat híján persze ezt adja el a média.

Hivatalosan egyébként az AMD átlagosan 25%-kal nagyobb teljesítményt ígér az aktuális generációval megegyező fogyasztás mellett, ami szintén nem egy nagyon konkrét előrejelzés a valós teljesítményre vonatkozóan.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.