Csaliként használja majd az ultramobil eszközöket a Nintendo? - frissítve!

A Nintendo nemrég jelentette be, hogy a Wii U messze nem úgy teljesít, ahogy azt eredetileg prognosztizálták, de a vállalat az alapvető stratégiáján nem változtat, ugyanakkor megjegyezték, hogy vizsgálják a piacon elterjedt okostelefonok és tabletek felhasználásnak lehetőségét.

A Nikkei fórumon megjelent információk szerint ez elsődlegesen csaliként fog szolgálni a potenciális vásárlók számára, a pletyka alapján ugyanis a vállalat az érkező nagyobb címekből kipróbálható verziót tesz majd közzé a népszerű mobil operációs rendszereken. Ez csak arra irányul, hogy az ultramobil piac elképesztő felhasználóbázisa belekóstoljon a játékokba, és azokat megszeresse, ami egyfajta igényt generálhat arra vonatkozóan, hogy a felhasználó vásároljon egy Wii U konzolt a mobilon megszeretett játékkal párosítva.

A fentiek mellett szintén pletyka, hogy a Nintendo lehetőséget biztosít majd a felhasználóknak, hogy okostelefonon és tableten vásárolhassanak Wii U és 3DS játékokat. Maga a koncepció egyébként még működhet is, ha a Nintendo gondjai arra vezethetők vissza, hogy a potenciális vásárlókhoz nem jó formában jut el a cég üzenete.

Kiegészítés: A Nintendo reagált a Nikkei fórumon szárnyra kapott pletykákra, és elmondták, hogy nem terveznek minijátékokat kiadni az ultramobil eszközökre.

Előzmények

Hirdetés