2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Hálózat rovat

Netgear WN1000RP kompakt Wi-Fi erősítő

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az apró eszköz vezeték nélküli hálózatok térerejének sötét területeit foltozza.

Hirdetés

Egy családi házban, lakásban vagy irodában az a legkényelmesebb, ha mobil eszközeinkkel pillanatnyi helyzetünktől függetlenül bármikor csatlakozhatunk a helyi hálózathoz, azonban ennek megvalósítása nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Hiába szerzünk be egy tisztességes Wi-Fi routert vagy hozzáférési pontot, könnyen előfordulhat, hogy maradnak lefedetlen „szürke foltok”, ahol a jelerősség nem megfelelő, ezért ott szakadozik a kapcsolat, vagy legrosszabb esetben maga a csatlakozás is kudarcba fullad. Ekkor érdemes valamilyen jelerősítő vagy jeltovábbító után nézni, amely minden bizonnyal orvosolja a problémát.

A Netgear erre kínál egy végtelenül egyszerű megoldást a WN1000RP Wi-Fi jelerősítő formájában. Az apró szerkezetet csak be kell dugni a konnektorba a jelenlegi lefedettség még stabil határára, és máris olyan területeket kapcsolhatunk be a hálózatba, amelyek vezeték nélküli elérése ez idáig lehetetlen volt. A konfiguráció WPS képes útválasztó esetén pillanatok alatt kivitelezhető, csak meg kell nyomni a WPS gombot mindkét eszközön, a biztonságos párosítás és helyes beállítás azonnal megtörténik. Persze ennek hiányában is záros határidőn belül üzembe helyezhető az erősítő, amely a WPA-PSK, WPA2-PSK (kevert mód is) és WEP biztonsági protokollokkal kompatibilis. Fontos megjegyezni, hogy WN1000RP csak a 2,4 GHz-es sávszélességen (802.11b/g/n) hajlandó működni, 5 GHz-es kapcsolatokat nem képes kiterjeszteni.

A gyártó az erősítés mértékéről semmilyen információt nem közölt, de egy kisebb méretű, falakkal nem túl sűrűn tarkított problémás terület lefedésére bizonyára alkalmas. A Netgear WN1000RP Wi-Fi erősítő még a nyár folyamán elérhetővé válik, vételára 40 dollár lesz.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.