Netgear switch PoE-támogatással

Hirdetés

A Netgear bemutatta 24 darab Power over Ethernet (802.3af) porttal készülő, ProSafe FS728TP jelzésű menedzselt switchét. A végkészülékek, például IP-telefonok, hálózati kamerák stb. hálózati kábeleken keresztüli áramellátását biztosító 10/100 Mbps sebességű Ethernet portok összesen 195 wattos „büdzséből” gazdálkodhatnak. Ezenkívül négy Gigabit Ethernet interfész áll rendelkezésre, melyek közül kettő rézalapú, kettő pedig választhatóan rezes vagy optikai (SFP) csatlakozási lehetőséget kínál.


[+]

A konfigurációhoz a switch webes felületet kínál, emellett támogatja az SNMP v1, v2c, v3 verzióit és az RMON protokollt, azaz nagyobb hálózatmenedzsment-rendszerekbe is integrálható. A biztonság érdekében portalapú (802.1x) autentikáció használható TACACS+ és RADIUS szerverek bevonásával, és hozzáférésvezérlési listák (ACL) is létrehozhatók. A szolgáltatásminőség fenntartását a 802.1p, illetve a port- és DSCP-alapú QoS funkciók garantálják, akár sávszélesség-korlátozással párosítva. Mindezek mellett természetes a VLAN-ok (802.1q), a többswitches környezetek (802.1d) és a linkaggregáció (802.3ad) támogatása. A kapcsoló store and forward eljárással továbbítja a kereteket, és körülbelül 12,8 Gbps átviteli sebességet nyújt.

A kis- és középvállalkozásokat megcélzó ProSafe FS728TP Smart Switch ajánlott ára 680 euró, mely korlátozott élettartam-garanciát és helpdesk támogatást is tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés