Nem túl nagy lapka lesz az Intel első dedikált GPU-ja

A vállalat képet is közölt már a notebookokba és szerverekbe szánt megoldásról.

A tegnapi napon írtunk az Intel Architecture Day 2020 rendezvényéről, amely kapcsán szóba került a vállalat első dedikált GPU-ja is, amelyből DG1 és SG1 jelölésű verziók lesznek. Előbbiről májusban már megírtuk, hogy a notebookokat fogja célozni, és tulajdonképpen ez nem is változott. Ugyanakkor megtudtuk, hogy ha egy cég érdeklődne a lapka után, amelyet asztali VGA-ként szeretnének bevetni, akkor az Intel annak nem áll majd az ennek útjába, de nem ez a célterület a végfelhasználói piacon.

Sokkal érdekesebb az SG1-es variáns, amely a hardver szintjén ugyanazt kínálja, de a szervereket célozza meg. Az Intel ezt elsődlegesen olyan cégeknek szánja, amelyek felhős játékszolgáltatást akarnak kínálni, vagy egyéb multimédiás koncepcióban gondolkodnak, például streamingre szabott, videókat kínáló oldal kiszolgálásában.

Az SG1 a DG1-től leginkább szoftveresen fog különbözni, ugyanis szerverszinten elérhető lesz az új virtualizációs technológia, amelyről még nincsenek bővebb adatokat, de a mostani megoldásuknál sokkal hatékonyabban fog működni.

Maga a fejlesztés egyébként nem lesz túl nagy kiterjedésű, a fenti képen látható is, hogy inkább egy mobil fókuszú megoldásról van szó, de ez valahol előny is lesz a szerverek területén, ugyanis olyan bővítőkártyákat tud majd kínálni az Intel, amelyen akár négy ilyen GPU is található.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés