Hirdetés

Nem olcsó, de nagyon színes monitor a NEC-től

A 31 hüvelykes PA311D legfontosabb betűszavai közé tartozik a HLG, az ICC, a PiP és a PbP, valamint kakukktojásként a 4K is.

Újabb monitorral bővítette palettáját a NEC, mellyel egyértelműen a profi tartalomgyártókat célozza meg, ez pedig rögtön az első pillantás alkalmával bizonyossá válik, hiszen a PA311D 17:9 képarányú, 31 hüvelykes IPS panelt kapott, melyen 4096x2160 pixel terpeszkedik. A 8 ezredmásodperces válaszidővel és 75 Hz-es képfrissítési rátával működő megjelenítő 10 bites színmélységgel büszkélkedhet, tipikus kontrasztaránya pedig 1400 az 1-hez.

A gyárilag kalibrált panel színhelyességével valószínűleg nem lesz gond, ugyanis a kategóriában megszokott sRGB, Adobe RGB és DCI-P3 mellett a Rec. 709 és Rec. 2100 is a támogatott színterek listáját gyarapítja, de a HLG és PQ HDR anyagok előállítása és megjelenítése esetén sem kell a fejünket vakargatni, hiszen a monitor ezeket is képes kezelni. A hátoldalon DisplayPort, HDMI és 65 watt leadására képes USB Type-C portokat találunk (nem beszélve az USB 3.1 hub-ról és a jack csatlakozóról), a több bemenet egyidejű megjelenítésében pedig nem csak a Picture in Picture és Picture by Picture módok lesznek segítségünkre, hanem az ICC színprofilok monitorba való betöltésének lehetősége is, melynek köszönhetően ugyanazokkal a színekkel dolgozhatunk minden eszköz esetében. A repertoárból nem maradhatott ki a DisplaySync Pro technológia sem, mely egyfajta beépített KVM switchként lehetővé teszi, hogy ugyanazzal az egérrel és billentyűzettel kezeljünk akár három csatlakoztatott számítógépet is.

A talp szolgáltatásai közé tartozik a dönthetőség, a forgathatóság és az állítható magasság, ha pedig ennyivel nem lennénk megelégedve, akkor a 100 x 100-as és 200 x 100-as VESA furatoknak hála saját konzolt is használhatunk.

A NEC PA311D a gyártó ígérete szerint még e hónap folyamán a boltok polcaira kerül, vételára 4 év garanciával 2999 dollár lesz. Elérhető lesz még egy SpectraView II kalibrátort is magába foglaló csomag 3249 dollárért, a külön megvásárolható HD2PA31 napellenző pedig 299 dollárért lehet a miénk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés