Hirdetés

Samsung CRG5 monitor elképesztő képfrissítési rátával, remek áron!

Nálunk járt a játékos igényekhez tervezett, de azért mások által is vidáman használható, G-Sync támogatású kijelző.

Samsung CRG5

A Samsung név hallatán mapanság már az emberek többségének jó eséllyel a telefonok vagy a tévék ugranak be, pedig a vállalat például az IT szektorban is erős. A Samsung SSD-k például nálunk is visszatérő vendégnek számítanak, és monitorkínálatuk is meglehetősen nagy, ráadásul található benne jó néhány egészen különleges modell is.

Samsung CRG5
Samsung CRG5 [+]

Ez utóbbiak sorát erősíti a közelmúltban bemutatott CRG5 sorozat, amely hatalmas képfrissítési rátával büszkélkedhet, és a cég állítása szerint pazar képet produkál. Rövid ideig nálunk vendégeskedett egy példány, így saját szemünkkel győződhettünk meg róla, hogy a szép szavakból mi igaz.

Hirdetés

Remek dizájn

Akadnak olyan monitorok, amelyeknél a gyártók már a dizájnnal is igyekszenek kihangsúlyozni, hogy gamer termékről van szó, ezért különlegesen tekert talpat pakolnak rá, spoilereket aggatnak a hátuljára vagy jól megszórják RGB LED-ekkel. A Samsungnál azonban ezúttal más irányt választottak: bár elsősorban játékosoknak szánt modell, a CRG5 mégis szolid külsővel bír, nyoma sincs az említett harsány vonásoknak. A márka más termékeiről ismerős, határozott vonalvezetésű Y alakú talp kellően masszív, és jól is néz ki. A káva vékony, és mivel egy síkban vannak a kijelzővel, így kikapcsolt állapotban láthatatlan, ami szintén jót tesz a megjelenésnek.


[+]

A kijelző ívelt, görbületének mértéke 1500R, azaz olyan, mintha egy 1500 milliméter sugarú körből lenne kimetszve, ezzel pedig a hajlítás merészebb, mint amit a legtöbb ilyen típusú eszköznél megszokhattunk. A képernyő magassága nem módosítható és a forgatására sincs lehetőség, dönteni viszont lehet előre 2, hátra 15 fokban. A falra felakasztható a VESA-kompatibilis konzol segítségével, viszot pivot módban nem használható. A ki- és bemenetek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet, található itt két HDMI 2.0, valamint egy DisplayPort 1.2 és egy 3,5 mm analóg audió (fejhallgató) csatlakozó is.


[+]

Főbb paraméterek
Monitor típusa Samsung CRG5 (LC27RG50FQUXEN)
Technológia VA, G-Sync, 240 Hz
Háttérvilágítás típusa Edge-LED, PWM-mentes
Kijelző mérete 27 hüvelyk (68,5 cm), 16:9 képarányú, ívelt
Felbontás 1920x1080 (81,59 ppi)
Válaszidő 20 ms (g2g) - 4 ms (g2g)
Kontrasztarány kb. 3300:1
Fényerő 300 cd/m²
Betekintési szögek 178°/178° (névleges érték)
Megjelenített színek száma 16,7 millió
Színtérlefedettség 99,8% sRGB
Extrák Célkereszt, szemkímélő mód, magyar nyelvű grafikus kezelőfelület
Csatlakozók 2 db HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, 3,5 mm-es analóg audió
Teljesítményfelvétel 35,2 watt, külső tápegység
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung CRG5
Fogyasztói ár 110 000 forint
Garancia 24 hónap

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés