Nem kacsa, SiS!

A hír szerintünk kacsának se lenne rossz, így legalább garantáltan mindenki még jobban odafigyelne a SiS-re, mintha újabban nem lesnénk minden moccanását..

Megírtuk mi is, talán tényleg van igazság, azaz egy Rambus tényleg nem trónolhat sokáig bűntetlen a RAM-torta tetején: az Intel legutóbb hivatalosan is nemet mondott a Tulloch-ra, tehát nem lesz újabb RDRAM-os P4-es setje.

Erre most a SiS fogja és "bejelenti" (vagy egyelőre inkább csak elszólja magát..), hogy őneki azért mégiscsak lesz RDRAM-os chipkészlete, mert miért is ne..

Érdekes fejlemény. Elég csak belegondolni, vajon mivel érvelne akkor az Intel, ha "hazai pályán", tehát az i850-es térfelén tűnne fel egy olcsóbb, ám teljesítmény-ügyileg korántsem "híg levű" spíler? Aki már bírja a PC1066-os RDRAM-ot, mellesleg 8x-os AGP-t támogat, de elevickél az IEEE1394, az ATA/133 és az USB 2.0 vizein is..

Hát, akár az i845D-vel, bár az, hogy egyelőre még mindig az RDRAM (ha csupán kicsivel is..) a legnagyobb teljesítmény záloga (persze P4 esetén..), nem kérdés. (bár..)

Igazán nem tudjuk sírjunk-e, vagy nevessünk: ha az RDRAM-ot, mint levetett Intel-göncöt, mégis a SiS halássza majd ki a pocsolyából, nagyot fordul a világ, az biztos. És pont a SiS, akit nemrég még mindenki felejthető chipkészletekkel azonosított.. Na, kérem, ez teljesítmény! :)

Hirdetés